Download http://bigtheme.net/joomla Free Templates Joomla! 3
Home / Svijet / Šta se desilo u Izraelu? Pokrenuta istraga, sve ukazuje na ISIS, ali…

Šta se desilo u Izraelu? Pokrenuta istraga, sve ukazuje na ISIS, ali…

Izraelska vojska saopćila je kako je pokrenuta istraga o tome zašto su vojnici bježali od kamiona tokom terorističkog napada.

Fadi al-Qanbar se zabio kamionom u grupu izraelskih vojnika u Jerusalemu, prilikom čega je poginulo nekoliko pripadnika Izraelskih odbrambenih snaga (IDF).

Na kraju je napadača ubio Ethan Rond, koji radi kao turistički vodič (!?), ali je u cijeloj priči još misterioznija činjenica da niko od izraelskih vojnika nije ni pokušao osujetiti napad.

Ministarstvo odbrane Izraela i specijalni odjel IDF-a pokrenuli su istragu povodom toga, jer u izraelskoj vojsci niko nije znao odgovor na pitanje zašto su vojnici, koji su bili naoružani, doslovno bježali od kamiona i nisu ni pokušali da ga spriječe u napadu.

U trenutku napada na licu mjesta se nalazilo 40 naoružanih vojnika izraelske vojske, ali niti jedan od njih nije pucao niti pokušao zaustaviti kamion.

Iako ovaj napad u Jerusalemu izgleda kao djelo Islamske države, analitičari u to ne vjeruju, kao ni sami Izraelci, jer uticaj ISIS-a među Palestincima je zanemariv, a u Palestini samozvani kalifat nema mnogo simpatizera.

Osim toga, ono što je još čudnije, Islamska država nikada nije napala neku metu u Izraelu.

 

Check Also

(VIDEO) Medicinska sestra iz pakla: Zločin kakav Amerika ne pamti

Američke vlasti podigle su optužnicu protiv jedne medicinske sestre iz Teksasa koja je u zatvoru …