Download http://bigtheme.net/joomla Free Templates Joomla! 3
Home / Zanimljivosti / (VIDEO) U Rusiji pao ogroman meteor: Sijao je kao zvijezda, očevici nisu mogli da vjeruju svojim očima

(VIDEO) U Rusiji pao ogroman meteor: Sijao je kao zvijezda, očevici nisu mogli da vjeruju svojim očima

Predstavnik opservatorije dodao je da svaki dan u Zemljinu atmosferu dospije između 100 i 150 tona meteorskog materijala..

Prolazak bolida, veoma sjajnog meteora, u subotu zabeležili su očevici u Onješkom okrugu Arhangelskog regiona u Rusiji, saopštio je predstavnik Pulkovske astronomske opservatorije.

Lokalni mediji postavili su na društvenim mrežama video pada tog nebeskog tela.

Proletelo je ono što nazivamo bolid, to jest, veoma sjajan meteor – rekli su u opservatoriji. Putanju prolaska nebeskog tela stručnjaci će utvrditi nakon analize video-snimaka i fotografija očevidaca.

Predstavnik opservatorije dodao je da svaki dan u Zemljinu atmosferu dospe između 100 i 150 tona meteorskog materijala.

Prema izveštajima lokalnih medija, meteor je izgoreo u gustim slojevima atmosfere na visini od oko 50 kilometara nadmorske visine. Nije bilo razaranja i žrtava.

Meteori su fragmenti svemirskih objekata koji ulaze u atmosferu pri brzini od desetak kilometara u sekundi i gore, uzrokujući sjajan bljesak — zvezdu padalicu (meteorit).

Astronomima su poznate mnoge meteorske kiše koje su povezani sa orbitama kometa. Bolid je veoma svetao meteor koji ima rep.

(Telegraf.rs)

Check Also

BELGIJSKI MEDIJI : Sve laži i podmetačine u vezi raspada i rata u bivšoj SFRJ

Srbija je danas jedina država bivše Jugoslavije, pored Makedonije, koja je još uvek multinacionalna. S …