Download http://bigtheme.net/joomla Free Templates Joomla! 3
Home / Zanimljivosti / (VIDEO) U Rusiji pao ogroman meteor: Sijao je kao zvijezda, očevici nisu mogli da vjeruju svojim očima
screenshot_12

(VIDEO) U Rusiji pao ogroman meteor: Sijao je kao zvijezda, očevici nisu mogli da vjeruju svojim očima

Predstavnik opservatorije dodao je da svaki dan u Zemljinu atmosferu dospije između 100 i 150 tona meteorskog materijala..

Prolazak bolida, veoma sjajnog meteora, u subotu zabeležili su očevici u Onješkom okrugu Arhangelskog regiona u Rusiji, saopštio je predstavnik Pulkovske astronomske opservatorije.

Lokalni mediji postavili su na društvenim mrežama video pada tog nebeskog tela.

Proletelo je ono što nazivamo bolid, to jest, veoma sjajan meteor – rekli su u opservatoriji. Putanju prolaska nebeskog tela stručnjaci će utvrditi nakon analize video-snimaka i fotografija očevidaca.

Predstavnik opservatorije dodao je da svaki dan u Zemljinu atmosferu dospe između 100 i 150 tona meteorskog materijala.

Prema izveštajima lokalnih medija, meteor je izgoreo u gustim slojevima atmosfere na visini od oko 50 kilometara nadmorske visine. Nije bilo razaranja i žrtava.

Meteori su fragmenti svemirskih objekata koji ulaze u atmosferu pri brzini od desetak kilometara u sekundi i gore, uzrokujući sjajan bljesak — zvezdu padalicu (meteorit).

Astronomima su poznate mnoge meteorske kiše koje su povezani sa orbitama kometa. Bolid je veoma svetao meteor koji ima rep.

(Telegraf.rs)

loading...

Check Also

Screenshot_34

OVE DRŽAVE NE ŽELE NI ČUTI ZA HRVATSKU Zašto je ova zemlja sa 11 milijuna stanovnika, ne želi priznati?

Iako je prošla četvrtina stoljeća otkada je, na primjer, Europska unija priznala Hrvatsku, neke zemlje …